Toto jedlo, pripomínajúce Indiu, som len nedávno vymyslel. Spojil som pár skvelých korenín, trochu ryže, papriky a cibule a vytvoril som voňavé a chutné jedlo, vhodne nielen pre vegetariánov.

Jednoduchá zelenina – cuketa, je delikatesa, ktorú možno pripraviť na rôzne spôsoby. Výborná je vyprážaná v trojobale. Takýto chutný pokrm, keď doplnia ešte čerstvo upečené zemiaky, je jednoducho na nezaplatenie. Navyše celé chutné jedlo dopĺňa ešte výborná domáca tatárska omáčka.

Delikatesa v podobe cestovín lasagne. Lasagne sú cestoviny, ktoré možno naplniť rôznymi plnkami. Niekedy je to plnka s mäsom, inokedy je to vegetariánska plnka, ktorá vie byť taktiež delikátna. Tak je to aj v tomto prípade, kde sú chutné lasagne plnené špenátom a mozzarelou. Celá chuť je doplnená jemnou vôňou cesnaku a muškátového orieška.

Cestoviny, to je moje. Ja milujem cestoviny na všetky spôsoby. Taktiež milujem cestoviny spojené so zemiakmi, čo nie je môj výmysel, ale rokmi overená klasika z Talianska. V niektorých častiach Talianska bežne pridávajú k cestovinám zemiaky. Tak som sa aj ja rozhodol pripraviť jeden zaujímavý a jednoduchý recept na chutné cestoviny so …………. .

Kvasené uhorky ,, Kvašáky ´´ sú delikatesa, ktorá sa dá veľmi jednoducho pripraviť doma a je nesmierne zdravá pre naše telo. Kvašáky sú ideálnou prílohou k hocijakému pokrmu.

Baklažán je výborná zelenina, ktorá sa pripravuje na rôzne spôsoby. Často ju možno nájsť v orientálne kuchyni, tak ako aj kuskus, paneer, limetku, olivový olej, rímsky kmín, senovku grécku a koriander. Prečo všetky tieto ingrediencie nespojiť a nevytvoriť jeden výborný pokrm. Pečený baklažán má výbornú a nezameniteľnú chuť. Takto upečený …………. .

Krémová konzistencia a lahodná ryža to je jednoznačne pokrm nazývaný rizoto alebo po taliansky “risotto”. Tento delikátny pokrm má svoj domov práve v Taliansku. Rizoto možno pripraviť z rôznych surovín. Cuketa, ktorá je výbornou surovinou k vareniu, avšak u nás málo využívaná, je jednou z tých surovín, ktorá sa na prípravu lahodného, ………………. .

Klasické štuchané zemiaky sú populárnou prílohou. Ich príprava je pomerne rýchla a jednoduchá. Spojenie zemiakov a červenej kapusty vytvorí taktiež veľmi dobrú prílohu, ktorá je obohatená o chuť citrusov. Na záver ešte celú chuť pokrmu doladí voňavá majoránka. Takto pripravené zemiaky s červenou kapustou sa pomocou pučidla roztlačia a ………………. .

Jedlo pripomínajúce slnečné územie Talianska. Dokonalé vyladené chute zeleniny, podliate bielym vínom v šťave z paradajok je dokonalým pokrmom, ktorý osloví nejedného milovníka jedla. Aj keď sa jedná o vegetariánsky pokrm, určite toto jedlo očarí aj množstvo konzumentov mäsa. Celú chuť pokrmu dopĺňa mozzarella v cukete.

Známy indický pokrm “chana masala” je pokrm, ktorým sa označuje cícerové curry. Toto chutné cícerové curry alebo jednoducho kari je inšpiráciou pre tento pokrm. Husté cícerové kari s bielym jogurtom servírované s grilovaným baklažánom a jednoduchou chlebovou plackou je výborný pokrm, ktorému by ťažko odolal nejeden obyvateľ Indie.

Jednoduchý a veľmi chutný zeleninový pokrm. Populárna a obľúbená zelenina akou jednoznačne je cuketa a baklažán, doplnená o lahodné fazuľky je istotne tou správnou voľbou. Celá táto zelenina pripravovaná a servírovaná s hustou rajčinovou omáčkou obohatenou o voňavý koriander je delikátnym pokrm, nielen pre vegetariána.

Obľúbené, populárne a chutné šampiňóny sú po ugrilovaní veľmi chutné a šťavnaté. Ich naplnením a následným grilovaným sa chuť šampiňónov zdokonalí a prejde aj do vnútornej plnky, ktorá je prikrytá pod chutným a známym syrom mozzarella.

Zdravý pokrm v lahodnej syrovej omáčke pod chrumkavou pokrievkou, to je presne tento pokrm. Zdravá a chutná zelenina, ktorá je namočená v delikátnej a výraznej syrovej omáčke je priam delikatesou. A to najlepšie nakoniec. Celá táto delikatesa sa nachádza pod chrumkavou pokrievkou, ktorá zvyšuje úroveň tohto jedla na iný stupeň.

Cukety netreba nikomu predstavovať. Jedná sa o veľmi chutnú, na Slovensku možno menej používanú zeleninu. Avšak málokto vie, že kvety tejto delikátnej zeleniny sú taktiež výbornou delikatesou. Často sa tieto kvety jedia vysmážané, zapečené s rôznymi plnkami a podobne. Nápad na jedno rýchle predjedlo, poprípade poobedňajší rýchly pokrm ku káve, alebo možno aj veľmi chutné pouličné jedlo v podobe vysmážaných cuketových kvetov v cestíčku s jogurtovým dipom som priniesol aj ja.

V našej krajine menej známa surovina, napriek tomu však veľmi zaujímavá. Maniok je podobný zemiaku a možno ho pripraviť na slaný alebo sladký spôsob. Jeden typ na sladký pokrm z manioku prinášam aj ja. Spojenie manioku, trstinového cukru, nastrúhaného kokosu a delikátneho javorového sirupu, je na tanieri a v ústach priam fantázia.

Cuketa je geniálna zelenina, ktorá bohužiaľ v našej krajine nemá až tak vysoké miesto v jedálničku ľudí. Z cukety sa vytvára množstvo pokrmov. Tagliatelle z cukety v dokonalej krémovej omáčke s voňavým parmezánom a chutnými šampiňónmi sú chutným a zdravým pokrmom.

Najznámejšie pesto je asi to bazalkové. Avšak každý vie, že existuje množstvo typov pesta. Z chutného a zdravého medvedieho cesnaku sa dá tiež vytvoriť veľmi chutné a výrazné pesto, ktoré je možné pridať napríklad k chutnému steaku, cestovinám a podobne.

Cestoviny sa pripravujú na tisíce spôsobov, tak ako aj existuje množstvo druhov cestovín. Tagliatele sú veľmi chutný druh cestovín, ktorý ja osobne zbožňujem asi najviac. Známa krémová omáčka Carbonara z vajec a žĺtok mi dala základ pre omáčku do tohto chutného pokrmu. Omáčku som doplnil chutným a zdravým medvedím cesnakom. Celý tento pokrm na záver posypeme nasekanými orechmi a chrumkavou slaninou, čo privedie tento pokrm do úplne iného kulinárskeho levelu.

Zo skoro každej suroviny sa dá vytvoriť chutná nátierka. Nie je tomu tak aj pri medveďom cesnaku. Z medvedieho cesnaku možno vytvoriť chutné a lahodné nátierky. Nápad na jednu chutnú a lahodnú nátierku z medvedieho cesnaku som priniesol aj ja. Klasické suroviny na výrobu nátierky som doplnil o lahodné mascarpone, čím vznikla delikátna nátierka z medvedieho cesnaku. K takejto lahodnej nátierke sa výborné hodí čerstvý chlieb. Existujú tisícky chlebov, ktoré si možno pripraviť. Ja som dovolil k tejto nátierke zvoliť chutný chlieb z troch múk.

Delikátna zelenina akou sú cukety je ideálna a veľmi chutná zelenina, ktorú možno pripraviť ako prílohu, hlavné jedlo, predjedlo, dokonca z nej možno pripraviť chutnú polievku alebo slaný, či dokonca sladký koláč. Keď sa cuketa spojí s feniklom a paradajkovou passatou vytvoria neskutočne delikátne jedlo, ktoré najlepšie chutí s teplým opečeným pečivom.

Kapusta Pak choi je ideálna kapusta do šalátov, ktorá má v Ázií nezastupiteľné miesto. Rýchly, chutný a jednoduchý šalát z kapusty Pak choi, doplnený o jedinečnú chuť granátového jablka, sladkého pomaranča a výborných kešu orieškov sme si dnes pripravili aj my.

Štyri geniálne suroviny, ktoré rýchlou prípravou vytvoria geniálny pokrm. Šampiňóny, rukoľa, mozzarella a paradajky, to sú veľmi populárne suroviny hlavne v Taliansku. Rýchlosť prípravy pokrmov je pre Taliansko tiež typické. A aj preto, vznikol tento rýchly, jednoduchý a chutný pokrm.

Kajenské korenie (kajenská paprika, poprípade obdobné názvy) je prášok zo sušených červených čilli papričiek odrody Capsicum Frutescens. Sladká chuť batáty zemiakov, ktoré sú pečené a majú zvýraznenú chuť po pečení v spojitosti s pikantnou chuťou kajenského korenia je dokonalá kombinácia chutí. 

Moderné a luxusné jednohubky, párty jedlo alebo predjedlo v spojitosti krásnych farieb. Sladká chuť pečenej repy doplnená o jedinečnú chuť kozieho syra v luxusnej pene.

Rýchly a jednoduchý slaný dezert, ktorý v sebe spája výbornú chuť špenátu a kuriatok, ktoré navzájom vytvárajú geniálnu kombináciou spoločne s chrumkavým lístkovým cestom.

Delikátne talianske cestoviny – fusilli v zdravej verzii. Čerstvosť jedla plného zeleniny, dopĺňa jemná chuť pancetty. Samozrejme je možné toto jedlo pripraviť aj na vegetariánsky štýl bez pancetty.

Keď sa povie slovo cestoviny , každý z nás si predstaví ako prvé špagety. Pri cestovinách netreba zabúdať na jedno príslovie, ktoré znie: „V jednoduchosti, je krása.“ Aj preto som sa rozhodol pripraviť toto vynikajúce vegetariánske jedlo, ktoré nie je len pre vegetariánov. Je to ideálny a zdravý obed, ľahká večera, ktorá sa skladá z troch hlavných surovín. Jedná sa o veľmi jednoduchý recept, tak ako by to pri cestovinách malo byť. A navyše, pestrosť surovín dodáva tomuto jedlu tú jedinečnú krásu a skvelú chuť.

Rýchle, jednoduché a hlavne chutné zapekané zemiaky. Rýchla večera, ľahký obed alebo luxusná príloha.

Každý určite pozná miešané vajcia. Jednoduché jedlo, ktoré si vedia pripraviť aj malé deti. Prečo by sme z takto jednoduchého jedla nemohli pripraviť luxusné predjedlo, raňajky alebo ľahkú večeru.