ZELENINOVÉ FUSILLI S PANCETTOU
Delikátne talianske cestoviny – fusilli v zdravej verzii. Čerstvosť jedla plného zeleniny, dopĺňa jemná chuť pancetty. Samozrejme je možné toto jedlo pripraviť aj na vegetariánsky štýl bez pancetty.
POSTUP:
Cestoviny varíme podľa návodu a odložíme si naberačku vody z cestovín, ktorá nám na konci varenia vytvorí celú omáčku k cestovinám. Necháme ich trošku tvrdšie, nakoľko v panvici sa ešte dovaria. Šampiňóny nakrájame na štvrtiny. Keď máme väčšie šampiňóny, môžeme ich krájať aj na menšie kúsky. Baklažán aj pancettu nakrájame na kocky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Na rozpálenú panvicu pridáme pár kvapiek olivového oleja a pancettu, ktorú restujeme. Keď je pancetta chrumkavá, vytiahneme ju a do tohto výpeku pridáme šampiňóny, baklažán a cherry paradajky. Všetko spolu chvíľu restujeme. Pre skvalitnenie chute, môžeme podliať ešte troškou bieleho vína,z ktorého necháme odpariť alkohol. Pridáme cestoviny, hrášok a jednu naberačku vody z cestovín. Všetko spolu chvíľu povaríme. Na záver pridáme najemno nasekaný rozmarín. Chuť môžeme zjemniť ešte lyžicou masla. Ochutíme soľou, čiernym korením, premiešame a môžeme servírovať. Jedlo môžeme servírovať s nastrúhaným parmezánom alebo iným tvrdým syrom, čo privedie jedlo k ďalšiemu levelu.