Talianska polievka, ktorá nemá originálny recept. Ja sám ju pripravujem v rôznych variantoch. Je to z toho dôvodu, že polievka Minestrone je vlastne hustá polievka zo zvyškov sezónnej zeleniny a pár hrstí cestovín.  Jednu z mojich množstva receptov na túto geniálnu polievku vám prinášam aj v tomto recepte.

Zemiakovú polievku pozná snáď každý. Avšak kvalitným, výdatným a voňavým krémom nepohrdne snáď nikto. Zemiaky pečením zvýraznia chuť a krém z týchto zemiakov je jednoducho top. Navyše celý pokrm dopĺňa chrumkavá a voňavá opečená slanina. Na záver luxus pokrmu už len povýši pažítkový olej a zemiakové chipsy.

Chutná a zdravá červená šošovica je ideálna surovina na prípravu rôznych pokrmov. Často sa však z tejto delikátnej suroviny pripravuje hustá polievka. Takúto polievku som vylepšil ešte šafranom a pórom. Vďaka tomuto vznikla delikátna a krémová polievka z červenej šošovice.

V našej krajine sú veľmi málo známe pivné polievky. Ich jedinečná chuť je však atypickou polievkou, ktorá si našla svoje miesto v jedálničku množstva konzumentov. Obohatenie pivnej polievky o pšenicu a sladký karfiol je tou správnou voľbou.

Polievka, ktorej som dal názov sedliacka je veľmi chutná, jednoduchá a voňavá polievka. Názov ,,sedliacka,, som jej pridal z dôvodu, že sa jedná o veľmi jednoduchú a lacnú polievku s historickým podtónom, ktorá má však neskutočnú chuť. Vývar z údeného mäsa, ktorý je doplnený o kyslú chuť kvasenej kapusty, …………

Sýta červená farba červenej repy spolu s výraznou zelenou farbou ružičkového kelu sú geniálnou farebnou kombináciou. Hustotu tejto polievky dopĺňa chutný bulgur. Ako čerešničkou na záver je prekrásna vôňa rímskeho kmínu a feniklu, ktorý dopĺňajú chuť celej polievky.

Špargľu a jej výbornú chuť asi netreba nikomu predstavovať. Využitie špargle v kuchyni, je taktiež každému dobre známe. Možno ju využiť  pri príprave prílohy, polievky, omáčky, cestovín, šalátov, slaných dezertov a podobne. Jednu chutnú krémovú polievku zo zelenej špargle som pripravil aj ja. Jej chuť som doplnil o výrazný a chutný syr ……………… .

Cícer je u nás dobre známa a obľúbená surovina. Cícer je často používaní v rôznych polievkach. Inšpirácia na túto polievku vznikla náhodou, spojením pár jednoduchých surovín a výsledný efekt bol na nezaplatenie. Hustá cícerová polievka obohatená o veľmi voňavý rímsky kmín, chutné sladké paradajky, výraznú cibuľu a chutnú sladkú …………… .

Polievky sú obľúbeným pokrmom po celom svete. Husté šošovicové polievky sú veľmi obľúbené trebárs aj v Indií, odkiaľ mám aj nejakú tú inšpiráciu pre túto delikátnu hustú šošovicovú polievku obohatenú o medvedí cesnak.

Veľmi známy a chutný medvedí cesnak je veľmi dobrá ingrediencia v kuchyni, ktorá bohužiaľ rastie iba pár dní v roku, a tak pokrmy z neho nemožno pripravovať celoročne. Pokrmov z neho existuje množstvo, my sme si pripravili lahodnú a chutnú polievku, ktorú dopĺňajú chutné krupicové halušky.

Paštrnák je zelenina málo používaná v našich kuchyniach. Jedná sa o veľmi chutnú zeleninu, ktorá je síce výrazne sladká, ale za to veľmi chutná. Pečením sa chuť paštrnáku zvýrazní. Polievka z pečeného paštrnáku je teda dokonalou a zdravou polievkou pre každého jedného z nás.

Zemiakové polievky pozná snáď každý. Existujú stovky variácii  z rôznych druhov zemiakov. Fialové zemiaky sú výraznej fialovej farby, vďaka čomu polievka spolu s bielou ricottou, ktorá sa pridáva na záver, vytvorí neskutočnú farebnú eufóriu.