STRIP STEAK S DIPOM Z MEDVEDIEHO CESNAKU

Steaky sú moderné, obľúbené a veľmi chutné jedlo. Steaky sa pripravujú z viacerých druhov mäsa na rôzne stupne prepečenia. Steaky sa kombinujú s množstvom omáčok, ako sú napríklad teplé alebo studené. Niekedy sa kombinujú so slanými, inokedy sladkými, pikantnými, sviežimi a podobne. Kombinácii je množstvo. Výborná omáčka k steaku je napríklad aj kombinácia bieleho jogurtu s pestom z medvedieho cesnaku.

INGREDIENCIE:

  • 200 g nízkej roštenky (kľudne môžete zvoliť aj iný typ steaku / druh mäsa.
  • 2 PL pesta z medvedieho cesnaku (návod na pesto nájdete tu)
  • 2PL bieleho jogurtu
  • 1PL olivového oleja 
  • soľ
  • čierne korenie

POSTUP:

Ako prvé pripravíme steak na rozohriatej panvici. Opečieme ho z oboch strán, osolíme a okoreníme. Je už len na Vás, aký druh steaku si pripravíte, a taktiež stupeň prepečenia. Po príprave streaku, keď necháme steak odležať, pripravíme jednoduchý dip k nášmu dokonalému steaku. Dip si pripravíme veľmi jednoducho. V miske zmiešame pesto z medvedieho cesnaku, biely jogurt, olivový olej a všetko dochutíme soľou a čiernym korením.