Cuketu nakrájame na kolieska a osolíme. V miske rozšľaháme vajíčko. Do druhej misky dáme hladkú múku a do tretej strúhanku. Kolieska cukety obalíme v trojobale.. Začneme v hladkej múke, potom vo vajci a nakoniec v strúhanke. Takto pripravené cukety vyprážame v horúcom oleji dozlatista.
Zemiaky opláchneme vo vode a prekrojíme na polovicu. Vložíme ich do vriacej vody na 3 – 5 minút. Potom ich vytiahneme, osušíme a vložíme do misky. Pridáme trochu olivového oleja, nasekaného čerstvého rozmarínu, pár strúčikov pretlačeného cesnaku, mleté čierne korenie a soľ. Zemiaky premiešame spoločne s ostatnými surovinami. Položíme ich na plech, kde sme dali papier na pečenie. Vložíme ich do vopred vyhriatej rúry na 220°C. Pečieme ich 20 – 25 minút, potom ich otočíme a pečieme ďalších 20 – 25 minút.
Tatársku omáčku pripravíme jednoducho. Do misky dáme 2 žĺtky, horčicu a ocot. Metličkou rozšľaháme a po troškách pridávame olej. Pozor olej musíme pridávať v malých dávkach, nakoľko by to spôsobilo, že by tatárska omáčka nezhustla. Olej pridávame až do požadovanej hustoty a množstva. Potom pridáme najemno nasekanú sterilizovanú uhorku, šalotku, kapary, petržlenovú vňať a dochutíme soľou.