Ako prvé položíme na sporák variť vodu na cestoviny. Potom nakrájame na menšie kúsky medvedí cesnak, na kocky slaninu a najemno nasekáme orechy. Orechy použijeme rôzne druhy, výber je len na vás. Ja som zvolil mandle, vlašské orechy a pekanové orechy. Do rozpálenej panvice pridáme na kocky nakrájanú slaninu, ktorú necháme opekať v panvici do chrumkava. Medzitým si najemno nakrájame aj šalotku. Akonáhle je slanina opečená dochrumkava , vytiahneme ju z panvice. Do tej istej panvice pridáme pár kvapiek olivového oleja a následne do neho vložíme restovať šalotku. Keď začína byť šalotka zlatistá, pridáme k nej medvedí cesnak. Chvíľu orestujeme a podlejeme vínom. Víno necháme prejsť varom, aby sa nám z neho odparil alkohol. Pomocou varešky ešte zoškrabeme zospodu panvice zostatky z opekanej slaniny, ktoré sa nám na dno panvice prilepili. Do vriacej vody pridáme variť cestoviny. Z vody, v ktorej sa varia cestoviny, použijeme jednu naberačku, ktorú pridáme do panvice k medvediemu cesnaku. Všetko stále nechávame spolu prejsť varom. V miske si medzitým rozbijeme jedno vajce, ku ktorému pridáme ešte jeden žĺtok a nastrúhaný syr pecorino. V prípade, že nemáte pecorino, kľudne môžete použiť aj iný syr, napríklad parmezán alebo Grana Padano. Vajce, žĺtok a syr spolu premiešame a odložíme stranou. Cestoviny varíme nie úplne do mäkka, ale aby boli trošku tvrdšie, čiže ,,al dente,,. Následne cestoviny vytiahneme a pridáme do panvice. Všetko spolu premiešame, necháme ešte chvíľu prejsť varom a odstavíme zo sporáka. Do odstavených cestovín pridáme zmes z vajíčok a syra. Všetko premiešame, až sa nám vytvorí krásna emulzia. Takto pripravené cestoviny ešte dochutíme troškou nastrúhaného muškátového oriešku, soľou a čiernym korením. Pred servírovaním cestoviny posypeme nasekanými orechmi a chrumkavou opečenou slaninou.