ŠŤUCHANÉ ZEMIAKY S KAPUSTOU

Klasické štuchané zemiaky sú populárnou prílohou. Ich príprava je pomerne rýchla a jednoduchá. Spojenie zemiakov a červenej kapusty vytvorí taktiež veľmi dobrú prílohu, ktorá je obohatená o chuť citrusov. Na záver ešte celú chuť pokrmu doladí voňavá majoránka. Takto pripravené zemiaky s červenou kapustou sa pomocou pučidla roztlačia a vzniknú jedinečné a netradičné štuchané zemiaky s červenou kapustou.

INGREDIENCIE:

  • 450g zemiakov
  • 450g červenej kapusty
  • 1 cibuľa
  • 1 pomaranč
  • 1 citrón
  • 1 limetka
  • 1 PL balzamikového octu (balsamico)
  • 2dcl vody
  • 2 bobkové listy
  • 3ks nového korenia
  • sušená majoránka
  • soľ, čierne korenie
  • olej

POSTUP:

Ako prvé očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Červenú kapustu tiež nakrájame na tenké pásiky. V hrnci rozpálime olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky a červenú kapustu. Všetko spolu chvíľu restujeme. Potom pridáme kôru a šťavu z citróna, pomaranča a limetky. Ďalej pridáme bobkové listy a nové korenie. Všetko spolu premiešame, pridáme 2 dcl vody a pod pokrievkou dusíme až dokiaľ kapusta a zemiaky nie sú mäkké. Občas pozrieme pod pokrievku a ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Keď sú zemiaky a kapusta ako tak mäkké, pridáme balsamico. Všetko spoločne s balzamikových octom necháme ešte chvíľu v hrnci povariť a pomocou pučidla na zemiaky (poprípade vidličkou) roztlačíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, sušenou majoránkou a servírujeme.