Ako prvé očistíme a nakrájame zemiaky na menšie kúsky. Červenú kapustu tiež nakrájame na tenké pásiky. V hrnci rozpálime olej. Pridáme najemno nakrájanú cibuľu a restujeme dozlatista. Keď je cibuľa zlatistá, pridáme zemiaky a červenú kapustu. Všetko spolu chvíľu restujeme. Potom pridáme kôru a šťavu z citróna, pomaranča a limetky. Ďalej pridáme bobkové listy a nové korenie. Všetko spolu premiešame, pridáme 2 dcl vody a pod pokrievkou dusíme až dokiaľ kapusta a zemiaky nie sú mäkké. Občas pozrieme pod pokrievku a ak je potrebné, pridáme ešte vodu. Keď sú zemiaky a kapusta ako tak mäkké, pridáme balsamico. Všetko spoločne s balzamikových octom necháme ešte chvíľu v hrnci povariť a pomocou pučidla na zemiaky (poprípade vidličkou) roztlačíme. Dochutíme soľou, čiernym korením, sušenou majoránkou a servírujeme.