Ako prvé pripravíme steak na rozohriatej panvici. Opečieme ho z oboch strán, osolíme a okoreníme. Je už len na Vás, aký druh steaku si pripravíte, a taktiež stupeň prepečenia. Zakiaľ necháme steak odležať, pripravíme si rýchlu a chutnú omáčku. Postup prípravy je veľmi stručný a rýchly. Medvedí cesnak nasekáme na menšie kúsky. Do rozohriatej panvice pridáme 1 polievkovú lyžicu masla a pár kvapiek olivového oleja. Do rozpusteného masla pridáme nasekaný medvedí cesnak a chvíľu ho restujeme. Po chvíli prilejeme pivo a privedieme všetko k varu. Varíme približne 3 – 4 minúty a potom celú omáčku rozmixujeme. Rozmixovanú omáčku vrátime naspäť nad plameň a necháme ju variť do požadovanej hustoty. Omáčku dochutíme soľou, čiernym korením a na záver ešte pridáme 1 polievkovú lyžicu masla.