Ako prvé očistíme zeleninu a následne nakrájame. Šparglu aj s hlivou nakrájame na väčšie kúsky. Zeler s mrkvou na menšie kúsky a šalotku najemno. V panvici rozohrejeme 50 g masla s trochou oleja. Pridáme šalotku a restujeme dozlatista. Potom pridáme zeler, cesnak, mrkvu, hlivu a špargľu. Všetko spolu chvíľu restujeme, osolíme a okoreníme. Následne podlejeme vínom a necháme 3 – 5 minút spolu variť. Medzitým si pripravíme syrovú omáčku. V hrnčeku roztopíme 100 g masla. Do rozpusteného masla pridáme lyžicu hladkej múky a restujeme ju dozlatista. Následne pridáme mlieko a plesňový syr. Plesňový syr pridáme rôzny druh, podľa chuti. Necháme chvíľu za stáleho miešania prejsť varom. Potom odstavíme omáčku stranou a pridáme trochu muškátového oriešku, asi za čajovú lyžičku. Taktiež pridáme do omáčky nasekanú pažítku. Do zapekacej misky vložíme zeleninu z panvice, ktorú vkladáme do misky bez tekutiny, ktorá nám v panvici zostala. Zeleninovú zmes v zapekacej miske zalejeme omáčkou a na vrch zapekacej misky položíme vrstvu lístkového cesta. Lístkové cesto popicháme vidličkou, aby nám unikala z misky para a natrieme so zostatkom masla, ktoré sme si dali predtým rozpustiť. Pečieme vo vyhriatej rúre 18 – 20 minút pri teplote 200 °C alebo dozlatista.