Ako prvé očistíme zemiaky a mrkvu. Nakrájame ich na menšie kúsky. Taktiež očistenú šalotku nakrájame najemno. Do rozpáleného hrnca vložíme maslo a pár kvapiek olivového oleja. Do hrnca ďalej pridáme šalotku a restujeme. Medzitým si v suchej panvici môžeme zľahka zohriať rímsky kmín. Vďaka zohriatiu v panvici získame viac arómy z rímskeho kmínu. K zmesi v hrnci pridáme ďalej šošovicu, bobkové listy a rímsky kmín. Všetko spolu premiešame a zalejeme vodou. Privedieme k varu a pod pokrievkou necháme variť asi 20 – 25 minút, do zmäknutia. 3 – 5 minút pred dovarením, pridáme k polievke nasekaný medvedí cesnak, všetko spolu dochutíme soľou a čiernym korením. Takto pripravenú polievku servírujeme s lyžicou bieleho jogurtu.