SEDLIACKA POLIEVKA S KYSLOU KAPUSTOU A OŠTIEPKOM

Polievka, ktorej som dal názov sedliacka je veľmi chutná, jednoduchá a voňavá polievka. Názov ,,sedliacka,, som jej pridal z dôvodu, že sa jedná o veľmi jednoduchú a lacnú polievku s historickým podtónom, ktorá má však neskutočnú chuť. Vývar z údeného mäsa, ktorý je doplnený o kyslú chuť kvasenej kapusty, výraznú chuť cesnaku, oštiepku a na záver ju dopĺňa ešte vôňa majoránu.

INGREDIENCIE:

  • 300g bielej kyslej kapusty
  • 1,5l vývaru z údeného mäsa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 väčší oštiepok
  • sušený majorán
  • soľ
  • čierne korenie
  • olej

POSTUP:

V hrnci privedieme k varu vývar z údeného mäsa. Do vývaru pridáme kyslú kapustu a varíme približne 25 – 30 minút, dokiaľ kapusta nezmäkne. Po zmäknutí kapusty je polievka takmer pripravená k servírovaniu. Tesne pred podávaním pridáme už len pretlačený cesnak, majorán a dochutíme soľou, čiernym korením. Servírujeme spolu s nastrúhaným oštiepkom.