ŠALÁT Z PEČENEJ ŠALOTKY A CESNAKU
Priam jednoduchý, ale za to netradičný a luxusne vyzerajúci šalát ideálny k pečenému mäsu, k jedlu z grilu, alebo len ako samostatný na ľahkú večeru. Na jednu porciu potrebujeme pár ingrediencii:
POSTUP:
Rúru necháme rozohriať na 220 °C. Na plech položíme papier na pečenie. Šalotku rozkrájame na polovice a poukladáme na papier. Na papier taktiež poukladáme neolúpané strúčiky cesnaku. Všetko pokvapkáme olivovým olejom a dáme do vopred rozohriatej rúry. Pečieme 15-20 minút, do zlatista. Dávajte veľký pozor, aby Vám šalotka a cesnak nezhoreli. Keď je cesnak a šalotka upečená, necháme ich vychladnúť. Po vychladnutí, cesnak olúpeme a šalotku od šupky očistíme. Vložíme do misky, osolíme a okoreníme. Pridáme 1 PL balzamikového bieleho octu. V prípade, že nemáte takýto ocot, môžete pridať aj vínný. Pridáme hrsť nasekaného koriandru a všetko poriadne premiešame.