ŠALÁT Z PAK CHOI S GRANÁTOVÝM JABLKOM , POMARANČOM A KEŠU ORECHMI

Kapusta Pak choi je ideálna kapusta do šalátov, ktorá má v Ázií nezastupiteľné miesto. Rýchly, chutný a jednoduchý šalát z kapusty Pak choi, doplnený o jedinečnú chuť granátového jablka, sladkého pomaranča a výborných kešu orieškov sme si dnes pripravili aj my.

INGREDIENCIE:

  • 2 ks menšej kapusty Pak choi
  • 1 granátové jablko
  • 1 pomaranč
  • zázvor
  • sézamový olej
  • kešu orechy na posypanie

POSTUP:

Ako prvé očistíme pomaranč a z polovice pomaranču vykrojíme menšie polmesiačiky. Z druhej polovice vytlačíme šťavu do misky, kde pridáme aj šťavu z polovice granátového jablka. Pridáme štipku soli a trochu nastrúhaného zázvoru, podľa chuti. Na misu poukladáme listy Pak choi s polmesiačikmi pomaranču. Všetko premiešame a posypeme zrniečkami z druhej polovice granátového jablka. Zo šťavy pomaranču a granátového jablka si vytvoríme jednoduchý dressing, kde pridáme ešte štipku soli pre zvýraznenie chute. Dressing obohatíme ešte o pár kvapiek sezamového oleja. Celý dressing premiešame a vylejeme na náš šalát. Nakoniec šalát posypeme kešu orechmi.

Trik na rýchlu manipuláciu s granátovým jablkom:

Granátové jablko prekrojíme na polovicu. Do jednej ruky zoberieme polovicu granátového jablka s prekrojenou stranou smerom nadol. Z vrchnej, tvrdej časti, druhou rukou pobúchame rúčkou noža, lyžicou alebo iným predmetom. Takto nám jednoducho a rýchlo vypadnú zrniečka granátového jablka.