Ako prvé pripravíme sladko – kyslý nálev, v ktorom sa bude nakladať červená repa. Vodu, ocot a cukor zmiešame a necháme prevariť na sporáku, pokiaľ sa cukor neroztopí. Zatiaľ červenú repu očistíme a nakrájame na malé kocky. Keď je nálev na červenú repu pripravený, vložíme do neho malé kocky repy a necháme ich v náleve 3-4 minúty povariť. Potom dáme repu s nálevom stranou, aby sa prestala variť, avšak stále ju necháme namočenú v tomto náleve. V náleve ju necháme približne 15 minút. Zatiaľ pripravíme dressing. V miske zmiešame päť polievkových lyžíc olivového oleja, jednu čajovú lyžičku dijónskej horčice a dve polievkové lyžice sladko-kyslého nálevu, ktorý dostal z repy červenú farbu. Pridáme do dressingu tiež soľ a čierne korenie. Všetko spoločne premiešame a vznikne krásny krémový dressing. Ďalej nakrájame čierne olivy a na tenké polmesiačiky aj hrušku. V miske zmiešame olivy s baby špenátom a hruškou. Zeleninu rozložíme na tanier. Pridáme plátky sušenej šunky, naloženú repu a všetko polejeme dressingom. Na záver už len pridáme pár nastrúhaných hoblín ovčieho syra.