PLNENÉ GRILOVANÉ ŠAMPIŇÓNY S PARADAJKOVOU SALSOU POD ROZTEČENOU MOZZARELLOU

Obľúbené, populárne a chutné šampiňóny sú po ugrilovaní veľmi chutné a šťavnaté. Ich naplnením a následným grilovaným sa chuť šampiňónov zdokonalí a prejde aj do vnútornej plnky, ktorá je prikrytá pod chutným a známym syrom mozzarella.

INGREDIENCIE:

  • 6 veľkých šampiňónov (najlepšie odroda – Portobello)
  • 3 rajčiny
  • 40g kapár
  • 1 červenú cibuľu
  • 150g mozzarelly
  • plátky prosciutta (vegetariáni môžu vynechať)
  • hrsť bazalky
  • soľ, čierne korenie 
  • olivový olej

POSTUP:

Šampiňóny vydlabeme z vnútornej strany a zbavíme ich nožičky. Tieto zostatky zo šampiňónov nevyhadzujeme, môžeme si z nich pripraviť nejaký iný pokrm. Takto pripravené šampiňóny naplníme 1 – 2 plátkami prosciutta. Pripravíme salsu, ktorou taktiež naplníme šampiňóny. Salsu pripravíme z rajčín, červenej cibule, kapár a bazalky. Rajčiny zbavíme vnútornej dužiny pomocou noža a nakrájame najemno. Najemno nakrájame aj červenú cibuľu a nasekáme hrsť bazalky. Červenú cibuľu, bazalku, kapary a rajčiny zmiešame v miske spolu so soľou, čiernym korením a trochou olivového oleja. S takto pripravenou salsou naplníme šampiňóny a na vrch naplnených šampiňónov položíme kúsky mozzarelly. Naplnené šampiňóny položíme na rozpálený gril a grilujeme 7 – 10 minút