Šampiňóny vydlabeme z vnútornej strany a zbavíme ich nožičky. Tieto zostatky zo šampiňónov nevyhadzujeme, môžeme si z nich pripraviť nejaký iný pokrm. Takto pripravené šampiňóny naplníme 1 – 2 plátkami prosciutta. Pripravíme salsu, ktorou taktiež naplníme šampiňóny. Salsu pripravíme z rajčín, červenej cibule, kapár a bazalky. Rajčiny zbavíme vnútornej dužiny pomocou noža a nakrájame najemno. Najemno nakrájame aj červenú cibuľu a nasekáme hrsť bazalky. Červenú cibuľu, bazalku, kapary a rajčiny zmiešame v miske spolu so soľou, čiernym korením a trochou olivového oleja. S takto pripravenou salsou naplníme šampiňóny a na vrch naplnených šampiňónov položíme kúsky mozzarelly. Naplnené šampiňóny položíme na rozpálený gril a grilujeme 7 – 10 minút