PENA Z KOZIEHO SYRA S MANDĽAMI NA PEČENEJ CVIKLI

Moderné a luxusné jednohubky, párty jedlo alebo predjedlo v spojitosti krásnych farieb. Sladká chuť pečenej repy doplnená o jedinečnú chuť kozieho syra v luxusnej pene.

INGREDIENCIE:

  • 2 červené repy 
  • 100g kozieho syra 
  • 100ml smotany na šľahanie 
  • hrsť nasekanej pažítky 
  • 2PL mandľové lupienky (poprípade nasekané mandle)
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie 

POSTUP:

Ako prvé očistíme červenú repu a dáme ju upiecť na plech, kde je dobré predtým uložiť papier na pečenie. Červenú repu, buď nakrájame na kolieska predtým, alebo až po upečení. Je len na vás ako sa rozhodnete ju upiecť. Keď bude červená repa pečená vcelku, tak bude šťavnatejšia. Ak ju nakrájate predtým ako ju budete piecť na kolieska, tak bude suchšia, ale za to viac skaramelizovaná. Pred vložením do rúry červenú repu ešte pokvapkáme olivovým olejom a posolíme. Pečieme pri teplote 200 °C 45 – 50 minút. Penu z kozieho syra si prichystáme jednoducho. Najskôr vyšľaháme smotanu na šľahanie. Potom do nej pridáme kozí syr, pažítku, mandle, pár kvapiek olivového oleja, dochutíme soľou a čiernym korením. Všetko premiešame a penu podávame na upečené kolieska červenej repy.