PAPRIKY ALMA PLNENÉ MORČACÍM MÄSOM A PREVOŇANÉ FENIKLOM
Tento recept prišiel na svet, počas jednej prechádzky na trhu so zeleninou. Milujem papriky Alma, ich jedinečnú chuť a štiplavosť. Mám ich rád, buď zavárané spolu s kapustou, alebo len tak ugrilované, poprípade naplnené. Ako som tak sa prechádzal po trhu, zbadal som ich v jednom stánku a hneď som ich musel kúpiť. Cestou som k tomu vymyslel jednoduchú plnku, ktorú som obohatil o voňavý fenikel a koriander, aby dodali jedlu arómu a doplnili tak štiplavú chuť papriky. Kľudne sa touto plnkou dá naplniť aj iný druh papriky, ale ja proste milujem ostré jedlá.
POSTUP:
Najskôr odrežeme vrch paprík, aby vznikol klobúčik, ktorým papriku po naplnení prikryjeme. Potom ju opláchneme a zbavíme semienok. Ja som zvolil papriku Alma, ktorá je mierne pikantná, nakoľko ju strašne zbožňujem, ale kľudne môžete použiť hociktorú inú papriku. Keď máme papriky pripravené, pustíme sa do prípravy náplne. Najskôr namelieme morčacie mäso, ak sme nekúpili pomleté. Ideálne je pomlieť, buď prsia, alebo stehno. Po zomletí mäsa, nakrájame na užšie kolečká bielu časť z póru a feniklové semienka pre zvýraznenie chute, rozdrvíme v mažiariku. Do rozohriatej panvice pridáme orestovať pór. K póru pridáme feniklové semienka a mäso. Všetko sprudka orestujeme, osolíme, okoreníme a pridáme hrsť nasekaného koriandru. S takto pripravenou zmesou naplníme papriky, ktoré po naplnení prikryjeme klobúčikmi a vložíme do zapekacej misky. Pokvapkáme olivovým olejom a podlejeme troškou vody. Vložíme do vopred vyhriatej rúry na 220°C. Necháme ich zapekať približne 15-20 minút.