PAK CHOI V SÓJOVEJ OMÁČKE SO SHITAKE

Pak choi je dnes už známa odroda kapusty, niekedy tiež nazývaná “čínska kapusta”. Jedná sa o veľmi chutnú kapustu, ktorú možno jesť ako prílohu pripravenú na rôzne spôsoby, alebo môže byť súčasťou hlavných jedál, polievok, poprípade aj šalátov. Pak choi v sójovej omáčke s chutnými hríbmi Shitake je klasické ľahké predjedlo, jedlo alebo aj príloha k mäsu. Príprava tohto pokrmu je veľmi jednoduchá a chuť je priam božská.

INGREDIENCIE:

  • 2ks menšej kapusty Pak choi
  • 1dcl  vývaru alebo vody
  • 1 PL datľového sirupu alebo medu
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL rybacej omáčky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 70 g hríbov Shitake
  • šťavu z limetky
  • arašidový olej
  • hrsť koriandru
  • zázvor
  • sezam na posypanie

POSTUP:

Ako prvé očistíme kúsok zázvoru, o veľkosti palca a nakrájame ho najemno. Taktiež očistíme a nakrájame na tenké plátky cesnak. Do rozpálenej panvice pridáme trochu arašidového oleja. Do arašidového oleja v panvici pridáme orestovať zázvor a cesnak. Po chvíli restovania pridáme nakrájané hríby Shitake. Po miernom orestovaní pridáme sójovú a rybaciu omáčku. Všetko necháme chvíľu prebublať a následne pridáme vývar alebo vodu. Do takto pripravenej zmesi pridáme lístky Pak choi a prikryjeme. Necháme chvíľu podusiť, pokiaľ Pak choi trochu nezmäkne, odokryjeme a necháme zhustnúť omáčku. Pridáme nasekaný koriander, limetkovú šťavu a datľový sirup, poprípade med alebo iné sladidlo, podľa chuti. Po naservírovaní na tanier, celú zmes posypeme sezamom. Kto má rád pikantné, pridáme ešte trochu najemno nakrájanej chilli papričky.