MOCCACINO

Obľúbený kávový nápoj s poriadnou dávkou čokoládového sirupu. Zvykne sa pridávať výrazné množstvo čokoládového sirupu, ktorý kávu zahltí. Niekto moccacino podáva so šľahačkou, iný zase nie.  Moja verzia obľúbeného kávového nápoja je jednoduchá a rýchla na prípravu.

INGREDIENCIE:

  • 1 espresso
  • 25ml čokoládového sirupu
  • 180ml našľahaného mlieka
  • šľahačka

POSTUP:

Na spodok pohára nalejeme čokoládový sirup. Našľahané mlieko si pripravíme pomocou presso stroja alebo ho zohrejeme a vyšľaháme. Pozor, mlieko nesmie prejsť varom. Mlieko používajte s najvyšším obsahom tuku. Našľahané mlieko pridáme do pohára k čokoládovému sirupu.  Do našľahaného mlieka opatrne nalejeme espresso. Takto sa nám krásne moccacino navrství. Na vrch už pridáme len vyšľahanú šľahačku, prizdobíme pár kvapkami čokoládového sirupu a servírujeme.