MANGOVO - FENIKLOVÝ ŠALÁT S BRANŠÍROVANÝM KELOM A GRILOVANÝMI KURACÍMI KRÍDLAMI
Obľúbené sladké mango v spojitosti s výrazným feniklom s anízovou arómou a chrumkavým blanšírovaným kelom vytvára jedinečný a chutný šalát, ktorý sa so svojou chuťou ideálne hodí k chutným grilovaným krídielkám.
INGREDIENCIE:
- 12 kuracích krídiel
- 300-350g kelu
- 2ks feniklu
- 1 mango
- 1 limetka
- 1/2 citrónu
- 1 PL datľového sirupu (poprípade medu)
- olivový olej
- soľ, čierne korenie
INGREDIENCIE:
- 1PL Dijónskej horčice
- 1PL kečupu
- 1PL údenej červenej papriky
- 5-6 lyžíc olivového oleja
- 1PL Worchester omáčky
- soľ
- čierne korenie
POSTUP:
Ako prvé vytvoríme marinádu na kuracie krídla. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu v miske a vložíme do nej umyté a očistené kuracie krídla. Kuracie krídla marínujeme minimálne 30 minút. Čím dlhšie sa marínuju, tým bude mäso lahodnejšie a chutnejšie. Najlepšie je marínovať krídla 24 hodín. Po odstáti v marináde grilujeme kuracie krídla na grile alebo na sporáku v grilovacej panvici približne 15 minút. Medzitým sa pustíme do prípravy šalátu. Ako prvé oblanšírujeme kel. Listy kelu vložíme do vriacej vody na 1-2 minúty a vytiahneme ich. Po vytiahnutí ich hneď vložíme do studenej vody, najlepšie do vody s ľadom. Kel nám ostane chrumkavý a pekne farebný. Blanšírovaný kel nakrájame na menšie kúsky a vložíme do misky. Fenikel a mango očistíme a pokrájame na mesiačiky, ktoré pridáme k nakrájanému blanšírovanému kelu. Zeleninu s mangom pokvapkáme šťavou z limetky, pridáme tiež kôru z polovice citróna a šťavu. Ďalej do zmesi pridáme 1 polievkovú lyžicu datľového sirupu, poprípade ak nemáte datľový sirup, môžete pridať med alebo javorový sirup. Taktiež pridáme pár kvapiek olivového oleja, soľ, čierne korenie a potom všetko premiešame. Šalát servírujeme na miske, nakoniec ho ešte môžeme pokvapkať olivovým olejom a datľovým sirupom (poprípade medom alebo javorovým sirupom). Na šalát poukladáme čerstvo ugrilované, voňavé kuracie krídla.