KVASENÉ UHORKY

Kvasené uhorky “Kvašáky” sú delikatesa, ktorá sa dá veľmi jednoducho pripraviť doma a je nesmierne zdravá pre naše telo. Kvašáky sú ideálnou prílohou k hocijakému pokrmu.

INGREDIENCIE:

  • 18-20ks uhoriek
  • 5l pohár
  • 2,5l vody
  • 5 PL soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • kôpor
  • 4 hroznové listy (ríbezľové)

POSTUP:

Uhorky umyjeme, konce odrežeme a popicháme ich vidličkou. Vodu so soľou privedieme k varu a necháme vychladnúť. Na dno pohára uložíme listy, potom poukladáme uhorky, pridáme kôpor, cesnak a navrch dáme znova listy. Uhorky zalejeme ich vodou až po povrch. V prípade, že sa uhorky hýbu, je potrebné ich niečím zaťažiť. Necháme ich odležať na teplom mieste 5 – 7 dní.