KURACIE PRSIA V ZÁZVOROVO-MEDOVEJ OMÁČKE S CHILLY

Obľúbené kuracie prsia sa ideálne hodia do kombinácie sladko – pikantnej omáčky. Často sú kuracie prsia pripravované so sladkými omáčkami, a tak je to aj v tomto prípade. Výborná sladká medová omáčka s dokonalou chuťou zázvoru a pikantného chilli výborne dopĺňa opečené kuracie prsia.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia 
  • 1 PL nastúhaného zázvoru
  • 1 PL medu
  • 200 ml kuracieho alebo zeleninového vývaru (poprípade vody)
  • Chilli (môžete vynechať)
  • soľ
  • čierne korenie 
  • olej

POSTUP:

Prvé pripravíme prsia a to tak, že ich očistíme, opláchneme a osušíme. Aby sme mali prsia šťavnatejšie, odporúčam použiť prsia s kožou, nakoľko pri grilovaní koža zachytí šťavu. Prsia jemne rukou vyklepeme, osolíme a položíme na rozohriatu panvicu s pár kvapkami oleja. Restujeme z každej strany, približne 5 – 7 minút, záleží od hrúbky pŕs. Po opečení, prsia vytiahneme a necháme ich odležať. Do tej istej panvice nalejeme vývar. K vývaru pridáme zázvor, med a nasekané chilli. Dochutíme soľou, korením a necháme prejsť varom. Varíme do požadovanej konzistencie omáčky. Tesne pred dokončením pridáme do panvice kuracie prsia.