KURACIE PRSIA S BAMBUSOVÝMI VÝHONKAMI

Ázijské jedlá sa stávajú čoraz populárnejšie. Ich jedinečná chuť spočíva v prepojení chutí. Veľmi často sa môžeme stretnúť v Ázií s pokrmami z kuracieho mäsa s množstvom zeleniny. Tak je aj v tomto prípade, kde kuracie prsia v spojitosti s bambusovými výhonkami a hustou chutnou omáčkou na záver doplní chuť chrumkavej reďkovky.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 dcl vody
  • 5 ks reďkoviek
  • zázvor
  • 70g bambusových výhonkov
  • 1 PL teriyaki omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 PL sezamového oleja
  • 1 ČL tapiokového škrobu
  • chilli
  • arašidový olej

POSTUP:

Kuracie prsia nakrájame na menšie kúsky, najlepšie na tenké slíže. Je to z toho dôvodu, že v Ázií sa všetko pripravuje veľmi rýchlo a malo by byť všetko nakrájané na malé kúsky. Cesnak s reďkovkami nakrájame na tenké plátky. Taktiež bambusové výhonky a chilli nakrájame na menšie kúsky. Chilli môžete vynechať. Zázvor o veľkosti palca nakrájame nadrobno. Škrob roztopíme vo vode. Do rozpálenej panvice pridáme arašidový olej. Olej si potrebujeme ochutiť, a preto do neho pridáme zázvor, cesnak a chilli. Všetko spolu chvíľu restujeme. Ďalej pridáme mäso a pokračujeme v restovaní. Potom pridáme bambusové výhonky. Keď je všetko orestované pridáme teriyaky omáčku, sójovú omáčku a sezamový olej. Omáčky nám okamžite skaramelizujú a potom pridáme už len vodu so škrobom. Necháme minútu zovrieť a servírujeme.  Keď je jedlo naservírované, posypeme ho čerstvou reďkovkou.