KURACIE KÚSKY V CITRÓNOVO-MEDOVEJ OMÁČKE

Kuracie mäso je často spájané v rôznych pokrmoch s ovocím, s medom a inými ingredienciami. Kuracie mäso má nezastupiteľné miesto v kuchyni množstva krajín. Jeho lahodná chuť sa dokonale hodí aj citrusom. Kyslejšia odroda citrusov v spojitosti so sladkým medom vytvára dokonalú omáčku pre kuracie prsia.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia (vykostené stehná)
  • šťava z polovice citrónu 
  • 1PL medu
  • 1,5dcl kuracieho/zeleninového vývaru (poprípade vody)
  • 1PL masla
  • petržlenová vňať
  • soľ
  • čierne korenie 
  • olivový olej

POSTUP:

Najskôr očistíme, umyjeme a osušíme kuracie prsia. Môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná. Nakrájame ich na menšie kúsky, osolíme a vložíme do rozpálenej panvice, kde sme vopred pridali pár kvapiek olivového oleja. Restujeme z oboch strán dozlatista. Po orestovaní ich vytiahneme a necháme odležať. Do panvice pridáme vývar, šťavu z polovice citróna a med. Necháme prejsť varom, dochutíme soľou, čiernym, korením a pridáme orestované kuracie mäso. Omáčku varíme a necháme zhustnúť do požadovanej konzistencie. Tesne pred dokončením, pridáme maslo a hrsť petržlenovej vňate. Omáčku, ak je potrebné, dochutíme ešte pridaním medu alebo citrónu, nakoľko sladkosť medu a veľkosť citrónov je rozdielna. Omáčka by mala byť jemne sladká a jemne kyslá.