Najskôr očistíme, umyjeme a osušíme kuracie prsia. Môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná. Nakrájame ich na menšie kúsky, osolíme a vložíme do rozpálenej panvice, kde sme vopred pridali pár kvapiek olivového oleja. Restujeme z oboch strán dozlatista. Po orestovaní ich vytiahneme a necháme odležať. Do panvice pridáme vývar, šťavu z polovice citróna a med. Necháme prejsť varom, dochutíme soľou, čiernym, korením a pridáme orestované kuracie mäso. Omáčku varíme a necháme zhustnúť do požadovanej konzistencie. Tesne pred dokončením, pridáme maslo a hrsť petržlenovej vňate. Omáčku, ak je potrebné, dochutíme ešte pridaním medu alebo citrónu, nakoľko sladkosť medu a veľkosť citrónov je rozdielna. Omáčka by mala byť jemne sladká a jemne kyslá.