KURACIA ROLÁDA SO ŠPARGĽOU VO FENIKLOVEJ OMÁČKE

Obľúbené ingrediencie dokážu niekedy vytvoriť okúzľujúci a chutný pokrm. Tak je aj v tomto prípade. Zdravá špargľa, jedinečná chuť feniklu a obľúbené kuracie prsia  vytvárajú jedinečný pokrm, ktorý nielen dobre vyzerá, ale aj výborne chutí.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia bez kože
  • 8ks špargle
  • 1 fenikel
  • 1 šalotku
  • 100ml bieleho vína
  • 150ml zeleninového vývaru/vody
  • 100ml smotany na šľahanie
  • 1 PL masla
  • soľ, čierne korenie 
  • olivový olej

POSTUP:

Ako prvé očistíme kuracie prsia. Pripravíme si na dosku potravinovú fóliu, na ktorú poukladáme prsia a rozklepeme ich pomocou tĺčika na tenko. Z rozklepaných pŕs na fólii vytvoríme obdĺžnik. Prsia osolíme a okoreníme. Prsia budeme plniť špargľou, ktorú si očistíme a 5 – 6 ks špargle položíme na prsia, ktoré zrolujeme do rolky. Fólia nám slúži na to, aby sa prsia lepšie stočili. Takto pripravenú rolku do potravinovej fólie zabalíme. Kuraciu rolku vložíme do vriace vody a varíme ponorenú približne 15 minút. Zakiaľ sa rolka pripravuje v hrnci, pustíme sa do omáčky. Očistenú šalotku nakrájame najemno. Taktiež na drobnejšie nakrájame fenikel a na väčšie kúsky zase zvyšnú špargľu. Do rozpálenej panvice pridáme lyžicu masla a pár kvapiek olivového oleja. Po roztopení masla, pridáme šalotku a restujeme dozlatista. Potom pridáme fenikel a špargľu. Všetko spolu chvíľu restujeme a nakoniec zalejeme bielym vínom. Víno necháme chvíľu variť, aby sa z neho odparil alkohol a potom pridáme zeleninový vývar alebo vodu. Ochutíme soľou,  čiernym korením a necháme omáčku 7 – 10 minút variť, aby sa chute prepojili a zredukovala sa. Tesne pred dokončením pridáme smotanu na šľahanie  a necháme zredukovať do hustejšej konzistencie. Keď je rolka uvarená, vytiahneme ju z hrnca a rozbalíme z potravinovej fólie. Rolku prekrojíme a servírujeme spoločne s lahodnou krémovou omáčkou.