Najskôr očistíme a opláchneme kačicu, ktorú pomocou utierky osušíme. Následne pripravíme zmes, s ktorou kačicu potrieme. Zmes by mala byť dosť hustá, aby pekne držala na kačici. Do misky pridáme 2 PL oleja, 3 ČL mletej rasce, 3 PL soli a trochu čierneho korenia. Všetko premiešame a touto zmesou natrieme kačicu z vonku aj zvnútra. Dovnútra kačice vložíme hrsť tymiánu. Takto pripravenú kačicu necháme 24 hodín v chladničke marinovať. Po 24. hodinách kačicu vytiahneme a položíme na plech. Najlepšie je použiť plech s mriežkou, vďaka ktorej nebude kačica počas pečenia namočená v tuku, ktorý sa nám z kačice vypečie. Kačicu prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre asi 3,5 – 4 hodiny pri teplote 150°C. Doba pečenia záleží od veľkosti kačice. Dĺžka doby pečenia 3,5 – 4 hodiny je pri kačici, ktorá má 2,2 – 2,5 kg. Po tejto dobe kačicu vytiahneme a budeme ju piecť odokrytú pri teplote 190°C, ďalších približne 20 minút, až kým nebude dostatočne chrumkavá. Tesne pred dokončením, 1 – 2 minúty pred koncom, potrieme kačicu maslom, aby získala ešte krajšiu a lesklejšiu farbu.