GRATINOVANÉ ŠAMPIŇÓNY NA PARADAJKÁCH PLNENÉ MOZZARELLOU A RUKOĽOU

Štyri geniálne suroviny, ktoré rýchlou prípravou vytvoria geniálny pokrm. Šampiňóny, rukoľa, mozzarella a paradajky, to sú veľmi populárne suroviny hlavne v Taliansku. Rýchlosť prípravy pokrmov je pre Taliansko tiež typické. A aj preto, vznikol tento rýchly, jednoduchý a chutný pokrm.

INGREDIENCIE:

  • 8 stredne veľkých šampiňónov
  • 2 veľké paradajky
  • 3-4 hrste rukoly
  • 250g mozzarelly
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie 

POSTUP:

Začneme s čistením a prípravou šampiňónov, a to tak, že ich zbavíme nožičky a vydlabeme vnútro. Vnútro naplníme rukoľou a mozzarellou. Naplnené šampiňóny poukladáme na hrubé kolieska paradajok. Zapekaciu misku pokvapkáme olivovým olejom a poukladáme do nej šampiňóny na paradajkách. Všetko osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Takto pripravený pokrm dáme do vopred vyhriatej rúry na približne 15 minút pri teplote 200 °C.