CUKETY DUSENÉ S FENIKLOM V PASSATE

Delikátna zelenina akou sú cukety je ideálna a veľmi chutná zelenina, ktorú možno pripraviť ako prílohu, hlavné jedlo, predjedlo, dokonca z nej možno pripraviť chutnú polievku alebo slaný, či dokonca sladký koláč. Keď sa cuketa spojí s feniklom a paradajkovou passatou vytvoria neskutočne delikátne jedlo, ktoré najlepšie chutí s teplým opečeným pečivom.

INGREDIENCIE:

  • 6 menších cukiet
  • 1 fenikel
  • 1 šalotka
  • 1 stonkový zeler
  • 4pl passaty (poprípade paradajkového pretlaku)
  • 1dcl 
  • 1dcl bieleho vína
  • 3dcl vody
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie 

POSTUP:

Ako prvé očistíme šalotku a nakrájame ju najemno. Ďalej nakrájame fenikel a stonkový zeler. Do rozpáleného oleja v hrnci pridáme najemno nakrájanú šalotku, ktorú budeme restovať. Akonáhle začína byť šalotka dozlatista, pridáme fenikel, stonkový zeler a passatu. Všetko spolu chvíľu restujeme a pridáme biele víno. Víno necháme chvíľu prevariť, aby sa nám odparil z vína alkohol. Na takto pripravenú zmes položíme cukety a zalejeme vodou. Pod pokrievkou varíme približne 15 minút, pokiaľ cukety nezmäknú. Servírujeme najlepšie s opečeným pečivom.