CUKETOVÉ TAGLIATELLE SO ŠAMPIÓNMI V KRÉMOVEJ OMÁČKE

Cuketa je geniálna zelenina, ktorá bohužiaľ v našej krajine nemá až tak vysoké miesto v jedálničku ľudí. Z cukety sa vytvára množstvo pokrmov. Tagliatelle z cukety v dokonalej krémovej omáčke s voňavým parmezánom a chutnými šampiňónmi sú chutným a zdravým pokrmom.

INGREDIENCIE:

  • 6 – 7 menších cukiet
  • 200g šampiónov
  • 1 šalotka 
  • 1 strúčik cesnaku 
  • rozmarín 
  • 100g parmezánu
  • 1dcl vývaru alebo vody 
  • 1dcl bieleho vína 
  • 100ml smotany 

POSTUP:

Ako prvé vytvoríme z cukiet pomocou škrabky alebo strúhadla tenké pásiky. Šalotku a cesnak nakrájame najemno, šampiňóny očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Do rozohriatej panvice pridáme pár kvapiek olivového oleja, na ktorom orestujeme šalotku s cesnakom. Ďalej pridáme šampiňóny, ktoré chvíľu so šalotkou a cesnakom ešte porestujeme. Podlejeme bielym vínom a necháme prejsť víno varom, aby sa z neho odparil alkohol. Pridáme tenké pásiky z cukiet a vývar, poprípade vodu. Necháme variť 1 – 2 minúty. Pridáme nastrúhaný parmezán a smotanu. Necháme všetko spolu prejsť varom a varíme až do požadovanej konzistencie omáčky. Dávajte pozor, aby sa cuketa nerozvarila.