CUKETOVÉ KVETY V CESTÍČKU S JOGURTOVÝM DIPOM

Cukety netreba nikomu predstavovať. Jedná sa o veľmi chutnú, na Slovensku možno menej používanú zeleninu. Avšak málokto vie, že kvety tejto delikátnej zeleniny sú taktiež výbornou delikatesou. Často sa tieto kvety jedia vysmážané, zapečené s rôznymi plnkami a podobne. Nápad na jedno rýchle predjedlo, poprípade poobedňajší rýchly pokrm ku káve, alebo možno aj veľmi chutné pouličné jedlo v podobe vysmážaných cuketových kvetov v cestíčku s jogurtovým dipom som priniesol aj ja.

INGREDIENCIE:

  • 20 ks cuketových kvetov 
  • 1,5 dcl vody
  • 3 PL hladkej múky 
  • 1 ČL kypriaceho prášku
  • 1 ČL muštávového oriešku
  • 1 vajce
  • 4 PL bieleho jogurtu 
  • hrsť mäty
  • 1 PL olivového oleja
  • 1 citrón 
  • soľ, čierne korenie
  • olej

POSTUP:

Ako prvé pri tomto veľmi jednoduchom recepte si pripravíme cesto, v ktorom budeme cuketové kvety namáčať a následne vysmážať v horúcom oleji. Všetky ingrediencie ako je voda, vajce, múka, kypriaci prášok, muškátový oriešok, soľ a čierne korenie v miske zmiešame a vytvoríme cesto na naše chutné cuketové kvety. V panvici rozohrejeme olej. Do rozohriateho oleja vložíme cuketové kvety, ktoré sme namočili v cestíčku a vysmážame dozlatista. Jogurtový dip taktiež pripravíme veľmi jednoducho. V miske zmiešame biely jogurt, kôru a šťavu z jedného citrónu, 1 PL olivového oleja, nasekanú mätu, soľ a čierne korenie.