CUKETA, BAKLAŽÁN A FAZULE V RAJČINOVEJ OMÁČKE

Jednoduchý a veľmi chutný zeleninový pokrm. Populárna a obľúbená zelenina akou jednoznačne je cuketa a baklažán, doplnená o lahodné fazuľky je istotne tou správnou voľbou. Celá táto zelenina pripravovaná a servírovaná s hustou rajčinovou omáčkou obohatenou o voňavý koriander je delikátnym pokrm, nielen pre vegetariána.

INGREDIENCIE:

  • 2 cukety
  • 1 baklažán
  • 1 červenú cibuľu
  • 400g passaty
  • 400g uvarených fazúľ
  • 1dcl bieleho vína
  • 2dcl vody
  • 2 bobkové listy
  • 1 chilli
  • hrsť koriandru
  • soľ, čierne korenie
  • olej

POSTUP:

Baklažán a cuketu nakrájame na menšie kúsky. Červenú cibuľu očistíme a nakrájame najemno. Do rozpáleného oleja v hrnci pridáme červenú cibuľu. Restujeme ju dozlatista. Následne pridáme orestovať cuketu a baklažán. Po chvíli pridáme passatu a uvarené fazule. Osolíme, okoreníme, premiešame, chvíľu porestujeme a pridáme biele víno. Necháme chvíľu prevariť, aby sa z vína odparil alkohol. Pridáme bobkový list a vodu. Pod pokrievkou varíme približne 20 minút. Pred dokončením pridáme nasekaný koriander a môžeme servírovať. Taktiež podľa chuti pridáme aj chilli. Servírujeme najlepšie s opečeným pečivom.