HUSTÁ CÍCEROVÁ POLIEVKA S RÍMSKYM KMÍNOM

Cícer je u nás dobre známa a obľúbená surovina. Cícer je často používaní v rôznych polievkach. Inšpirácia na túto polievku vznikla náhodou, spojením pár jednoduchých surovín a výsledný efekt bol na nezaplatenie. Hustá cícerová polievka obohatená o veľmi voňavý rímsky kmín, chutné sladké paradajky, výraznú cibuľu a chutnú sladkú mrkvu je dôkazom dokonalej harmónie chutí.

INGREDIENCIE:

  • 500g cíceru
  • 2l vody 
  • 2 cibule
  • 5 paradajok
  • 3 mrkvy 
  • 2 PL rímskeho kmínu
  • soľ
  • čierne korenie 

POSTUP:

Ako prvé na prípravu tejto skvelej polievky potrebujeme cícer, ktorý sme aspoň 12 hodín pred varením nechali napučať v studenej vode. Napučaný cícer dáme do hrnca s dvomi litrami vody a dáme na sporák variť. Medzitým ako začína voda vrieť, očistíme cibuľu a nakrájame ju na väčšie kúsky. Paradajky aj mrkvu taktiež nakrájame na väčšie kúsky. Rímsky kmín pre zvýraznenie vône doporučujem pred pridaním do polievky vložiť na rozohriatu suchú panvicu a nechať ho 30 sekúnd – 1 minútu uvoľniť svoju vôňu. K cíceru, ktorý sme dali variť pridáme po 20 minútach mrkvu, cibuľu, paradajky a rímsky kmín. Všetky ingrediencie spolu varíme ďalších asi 25 – 30 minút, dokiaľ nie je cícer mäkký. Keď už je cícer uvarený, časť z neho rozmixujeme, aby sme zahustili polievku. Takto pripravenú polievku dochutíme soľou, čiernym korením a môžeme servírovať.