ČEREŠŇOVO – MASCARPONOVÁ ZMRZLINA
Domáca lahodná a krémová zmrzlina, ktorá osvieži počas horúcich letných dní.
POSTUP:
Čerešne vykôstkujeme a rozmixujeme na hrubšie alebo nakrájame. Vylejeme šľahačku do väčšej misy. Pridáme štipku soli. Soľ je dobré pridať pri každom dezerte, pre zvýraznenie chuti. Vyšľaháme šľahačku a pridáme rozmixované alebo nakrájané čerešne, med a mascarpone. Ak chceme sladšiu zmrzlinu pridáme viac medu. Všetko dôkladne premiešame a takto pripravenú zmes vylejeme do misy. Následne dáme zmes stuhnúť do mrazničky. Občas (približne) každú hodinu – dve premiešame a necháme zmraziť. Doporučujem zmraziť do tuha, nie až úplne, aby sa nám dala jednoducho servírovať. Premiešavanie je ideálne preto, aby sa kryštály vody zmenšovali a nezostala nám zmrzlina moc tuhá. Odporúčané zmrazovanie 10-12 hodín. (záleží od veľkosti misy, stupňov v mrazničke a pod).