ČEREŠŇOVO – MASCARPONOVÁ ZMRZLINA

Domáca lahodná a krémová zmrzlina, ktorá osvieži počas horúcich letných dní.

INGREDIENCIE:

  • 250 ml smotana (33%)
  • 250 g mascarpone
  • štipku soli
  • 200 g čerešní
  • 2PL medu

POSTUP:

Čerešne vykôstkujeme a rozmixujeme na hrubšie alebo nakrájame. Vylejeme šľahačku do väčšej misy. Pridáme štipku soli. Soľ je dobré pridať pri každom dezerte, pre zvýraznenie chuti. Vyšľaháme šľahačku a pridáme rozmixované alebo nakrájané čerešne, med a mascarpone. Ak chceme sladšiu zmrzlinu pridáme viac medu.  Všetko dôkladne premiešame a takto pripravenú zmes vylejeme do misy. Následne dáme zmes stuhnúť do mrazničky.  Občas (približne) každú hodinu – dve premiešame a necháme zmraziť. Doporučujem zmraziť do tuha, nie až úplne, aby sa nám dala jednoducho servírovať. Premiešavanie je ideálne preto, aby sa kryštály vody zmenšovali a nezostala nám zmrzlina moc tuhá. Odporúčané zmrazovanie 10-12 hodín. (záleží od veľkosti misy, stupňov v mrazničke a pod).