BRAVČOVÁ PANENKA S JOGURTOVO - HORČICOVOU OMÁČKOU, ŠALÁTOM Z RUKOLY A CHERRY PARADAJOK

Šalát s mäsom je kombinácia, ktorá sa k sebe hodí. Jemná a lahodná bravčová panenka sa výborne hodí s jednoduchým a rýchlym šalátom. Rukola v spojení s cherry paradajkami vytvára jednoduchý a chutný šalát.

INGREDIENCIE:

  • 600g bravčovej panenky
  • 250g rukoly
  • 250g cherry paradajok
  • 6PL bieleho jogurtu
  • 1PL majonézy
  • 2PL dijónskej horčice
  • 2PL masla
  • 1/2 citrónu
  • olivový olej
  • soľ, čierne korenie

POSTUP:

Bravčovú panenku najskôr očistíme, osolíme a okoreníme. Rozohrejeme panvicu a opečieme ju na pár kvapkách olivového oleja zo všetkých strán. Medzitým pripravíme šalát. Cherry paradajky nakrájame na polovicu a zmiešame s rukolou, dvoma lyžicami olivového oleja a šťavou z polovice citróna. Pripravíme taktiež studenú omáčku k opečenej bravčovej panenke. Biely jogurt zmiešame s dijónskou horčicou, majonézou, dvoma lyžicami olivového oleja a dochutíme soľou, čiernym korením. Opečenú panenku zo všetkých strán vložíme do vopred vyhriatej rúry na teplotu 200 °C. Necháme ju v rúre 8 – 10 minút. Tesne pred dokončením pridáme maslo, ktoré sa nám pomaly roztopí.  Po uplynutí času, panenku vytiahneme, prelejeme maslom, ktoré sa nám pri pečení roztopilo a necháme panenku prikrytú ešte 3 – 5 minút odležať. Po odležaní, panenku nakrájame a servírujeme so šalátom a omáčkou. Môžeme doplniť servírovanie ešte o opečené pečivo.