Ako prvé nakrájame šalotku najemno. Taktiež pokrájame na menšie časti medvedí cesnak. Približne 15 gramov medvedieho cesnaku si dáme stranou, použijeme ho neskôr do krupicových halušiek. Do rozpáleného hrnca pridáme trochu oleja a do rozpáleného oleja pridáme šalotku, aby sa restovala dozlatista. Keď má šalotka zlatistú farbu pridáme k nej cesnak a chvíľu všetko spolu restujeme. Následne zalejeme vodou a pod pokrievkou varíme 18 – 20 minút. Medzitým ako sa polievka varí, pripravíme halušky. Do mixéru pridáme cesnak, ktorý rozmixujeme. Po rozmixovaní pridáme k nemu vajce, krupicu, parmezán, soľ a čierne korenie. Všetko spolu premiešame a vytvorí sa nám krásna kaša, z ktorej za pomoci dvoch lyžíc vytvarujeme halušky, ktoré budeme variť neskôr v polievke. Ak je hmota na halušky hustá, pridáme pár kvapiek vody. Ak je naopak riedka, tak pridáme o trochu viac krupice. Keď sa polievka dovára, odstavíme ju a rozmixujeme. Do rozmixovanej polievky pridáme smotanu a necháme prejsť varom. Pridáme do polievky taktiež halušky, ktoré sa nám približne za 1 – 2 minúty v polievke uvaria. Doba varenia halušiek záleží od veľkosti samostatnej halušky. Keď vyplávajú na povrch, tak sú uvarené. Takto pripravenú polievku dochutíme, soľou, čiernym korením a môžeme servírovať.