Nátierku pripravíme veľmi jednoducho. Medvedí cesnak nakrájame najemno. Maslo by malo mať izbovú teplotu, aby sa ľahko zmiešalo s ostatnými surovinami. V miske zmiešame maslo, mascarpone, dijónsku horčicu, olivový olej a najemno nakrájaný medvedí cesnak. Všetko spolu premiešame a dochutíme soľou, čiernym korením. Takto pripravenú nátierku servírujeme s mäkkým pečivom.
Domáci chlieb z troch múk si pripravíme tiež veľmi jednoducho. Múky preosejeme a zmiešame v jednej miske. Pridáme k nim droždie, soľ, čierne korenie a vlažnú vodu. Vymiešame pružné cesto, ktoré odložíme na 1,5 – 2 hodiny na teplé miesto, aby nám nakyslo. Následne cesto vytiahneme z misky, premiešame a vytvarujeme z neho bochník chleba. Ten posypeme väčšou dávkou múky, na vrchnej časti narežeme pár rezov a necháme nakysnúť ešte asi 20 – 30 minút. Medzitým rozohrejeme rúru na 250 °C. Do rozohriatej rúry vložíme nádobu s vodou a spolu s ňou budeme piecť aj chleba na plechu. Nádoba s vodou sa pridáva, aby sa chlieb piekol vo vlhkom prostredí. Pečieme 35 – 40 minút. Potom chlieb vytiahneme a prikryjeme na 5 minút vlhkou utierkou. Takto pripravený chlieb môžeme konzumovať s našou výbornou nátierkou z medvedieho cesnaku.