Ako prvé opláchneme paštrnák, ale neokrajujeme ho. V šupke je totiž najviac chutí. Na plech poukladáme paštrnák, ktorý pokvapkáme olivovým olejom a ochutíme soľou. Do rozohriatej rúry na 200 °C vložíme piecť paštrnák na 15 – 18 minút. Paštrnák pečieme do zlatista. K paštrnáku pridáme aj krajce chleba, ktoré sme pokvapkali olivovým olejom. Krajce chleba pečieme približne 10 – 12 minút. Tieto krajce chlebu nakrájame na kocky, a tým nám vznikli krásne, zlatisté krutóny. Po upečení, paštrnák nakrájame na menšie kúsky. Šalotku alebo cibuľu nakrájame najemno. Do rozpáleného hrnca pridáme trochu olivového oleja a restujeme na oleji šalotku dozlatista. Keď je šalotka orestovaná dozlatista, pridáme paštrnák, ktorý chvíľu restujeme spolu so šalotkou. Všetko spolu zalejeme vývarom alebo vodou a varíme približne 25 – 30 minút. Následne celú polievku rozmixujeme, pridáme nastrúhaný parmezán, dochutíme soľou, čiernym korením a šťavou z citrónu.