KURACIE KÚSKY V MRKVOVO - ZÁZVOROVEJ OMÁČKE

Sladká mrkva doplnená o jedinečnú pikantnú chuť zázvoru tvorí dokonalú, sladko – jemne pikantnú omáčku, ktorá sa výborne hodí ku kuraciemu mäsu. Menšie kuracie kúsky doplnené o túto výbornú omáčku, sú výborným a chutným pokrmom na každú príležitosť, poprípade len ako rýchly, chutný a ľahký obed.

INGREDIENCIE:

  • 2 kuracie prsia (poprípade vykostené stehná)
  • 1PL nastrúhaného zázvoru
  • 1 mrkvu aj s vňaťou
  • 1dcl bieleho vína
  • 1 dcl kuracieho alebo zeleninového vývaru (poprípade vody)
  • 2PL masla
  • soľ, čierne korenie 
  • olivový olej

POSTUP:

Ako prvé očistíme, umyjeme a osušíme kuracie prsia. Môžeme použiť aj vykostené kuracie stehná. Mäso osolíme a vložíme na rozpálenú panvicu, kde sme vopred dali pár kvapiek oleja. Restujeme z oboch strán dozlatista. Po dorestovaní ich vytiahneme, pridáme do panvice pár kvapiek olivového oleja a jednu lyžicu masla. Do masla pridáme nastrúhanú mrkvu a zľahka restujeme. Po chvíli podlejeme bielym vínom a necháme z vína odpariť alkohol. Pridáme vývar, zázvor, kuracie kúsky a necháme prevariť do požadovanej konzistencie. Všetko dochutíme soľou a čiernym korením. Tesne pred servírovaním pridáme zvyšnú časť masla a nasekanú mrkvovú vňať.