PEČENÉ BATÁTY S KAJENSKÝM KORENÍM

Kajenské korenie (kajenská paprika, poprípade obdobné názvy) je prášok zo sušených červených čilli papričiek odrody Capsicum Frutescens. Sladká chuť batáty zemiakov, ktoré sú pečené a majú zvýraznenú chuť po pečení v spojitosti s pikantnou chuťou kajenského korenia je dokonalá kombinácia chutí. 

INGREDIENCIE:

  • 4 batáty
  • kajenské korenie 
  • soľ
  • olej

POSTUP:

Ako prvé okrájame batáty a nakrájame ich na menšie kúsky. Nakrájané batáty vložíme do vriacej vody na 2 – 3 minúty. Batáty povaríme len zľahka, nie je za potreby ich uvariť. Batáty scedíme a poukladáme na plech, kde sme vopred položili papier na pečenie. Batáty zemiaky osolíme a pokvapkáme olejom. Takto pripravené batáty jemne poprášime kajenským korením. Poprášime ich ozaj len zľahka, aby neboli extrémne pikantné, ale ich sladkú chuť jemne dopĺňala pikantná chuť kajenského korenia. Takto poprášené batáty vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200°C. Pečieme približne 15 minút. Záleží od veľkosti zemiakov.