PEČENÉ ZEMIAKY A CIBUĽKA S FETOU
Rýchle, jednoduché a hlavne chutné zapekané zemiaky. Rýchla večera, ľahký obed alebo luxusná príloha.x
POSTUP:
Najskôr dáme rozohriať rúru na 220°. Následne pripravíme suroviny na zapekanie. Ja som použil nové zemiaky, ktoré jednoducho opláchnete, poprípade jemne škrabkou očistíte, ale kľudne môžete použiť aj staršie zemiaky, ktoré tiež buď okrájate alebo iba očistíte a budete piecť aj so šupkou. Ak máte väčšie zemiaky, kvôli rýchlejšiemu upečeniu a krajšiemu efektu by som doporučil ich nakrájať na polovicu. Očistené zemiaky pripravíme do zapekacej misky, kde pridáme aj olúpanú cibuľku, ktorú sme rozkrájali na polovice. Pridáme pár lyžíc olivového oleja (približne 4-6), osolíme, okoreníme a všetko na zapekacej miske dôkladne premiešame. Pre zvýraznenie chuťe môžeme kľudne pridať ešte pár lístkov rozmarínu. Takto pripravené zemiaky vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme približne 20 – 25 minút, pokiaľ nie sú zemiaky hotové. Na teplé zemiaky rozdrobíme Fetu a posypeme nasekanou pažítkou. Kto má rád fetu môže kľudne pridať aj väčšie množstvo, len dávajte pozor, aby ste neprebili chuť čerstvo upečených zemiakov a cibuľky.