MIEŠANÉ VAJCIA S PANCETTOU A SYROM ROQUEFORT NA HRIANKE S RUKOĽOU A S GLAZÚROVANÝMI HRÍBIKMI

Každý určite pozná miešané vajcia. Jednoduché jedlo, ktoré si vedia pripraviť aj malé deti. Prečo by sme z takto jednoduchého jedla nemohli pripraviť luxusné predjedlo, raňajky alebo ľahkú večeru. Na jednu porciu potrebujeme nasledovné ingrediencie:

INGREDIENCIE:

  • 2 krajce chleba (poprípade iné pečivo)
  • 3 vajcia
  • 35-40 g Shimeji hríbov (môžete zvoliť aj iné)
  • 40g pancetty
  • 80g syru roquefort (môžete zvoliť aj iný plesňový syr)
  • hrsť rukoly (cca 15g)
  • 1 dcl bieleho vína
  • 1 šalotka
  • 2 strúčiky cesnaku
  • maslo
  • soľ, čierne korenie
  • olivový olej

POSTUP:

Najskôr nakrájame pancettu na kocky, šalotku a cesnak najemno. Rozohrejeme 2 panvice. V jednej panvici budeme robiť vajcia, v druhej hrianky. Do prvej rozohriatej panvice vložíme 2 PL masla a nakrájanú pancettu. Pancettu necháme chvíľu restovať a prihodíme k nej najemno nasekanú šalotku s cesnakom. Všetko spolu restujeme do zlatista. Medzitým si pokvapkáme pečivo z každej strany olivovým olejom, ktorý do pečiva vmasírujeme a z oboch strán ho na druhej panvici opečieme. K pancette, šalotke a cesnaku prilejeme víno a následne rozdrobíme syr do panvice. Necháme, aby sa syr rozpustil a pridáme vajcia. Zmes osolíme a okoreníme. Za stáleho miešania, miešame až do požadovanej konzistencie, podľa chuti. Ideálne je stredná konzistencia, nie ani moc riedke vajcia, ani moc husté. Opečené pečivo necháme mierne vychladnúť, aby rukoľa, ktorá sa bude ukladať na pečivo, nezvädla. Počas čakania na vychladnutie pečiva, vložíme do ďalšej panvice, poprípade do tej čo sa opekalo pečivo (doporučujem poutierať servítkou), 2 PL masla a pár kvapiek olivového oleja, aby sa nám maslo neprepieklo. Následne do roztopeného masla vložíme očistené hríby a približne minútu ich glazírujeme v masle. Na mierne vychladnuté pečivo, rozložíme rukoľu a na rukoľu pridáme miešané vajcia. Na vrch miešaných vajec poukladáme glazúrované hríbiky.