VOŇAVÁ INDICKÁ RYŽA S PAPRIKOU A CIBUĽOU

Toto jedlo, pripomínajúce Indiu, som len nedávno vymyslel. Spojil som pár skvelých korenín, trochu ryže, papriky a cibule a vytvoril som voňavé a chutné jedlo, vhodne nielen pre vegetariánov.

INGREDIENCIE:

  • 5ks papriky
  • 2 cibule
  • 300g ryže
  • 2 ČL rímskeho kmínu 
  • 1 ČL sušeného tymiánu
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 ČL kari
  • 2 ČL cesnakovej pasty
  • 3ks kurry listov
  • 1 ČL koriandrových semienok 
  • čerstvý koriander 
  • chilli (podľa chuti)
  • vodu
  • olej

POSTUP:

Papriky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu taktiež nakrájame na polmesiačiky. Do suchej panvice pridáme koreniny, a to rímsky kmín, sušený tymian, kurkumu, kari, koriandrové semienka. Necháme tieto koreniny zahriať 20 – 30 sekúnd. Potom ich presypeme do mažiara a rozdrvíme. Do panvice pridáme trochu oleja. Potom pridáme papriku s cibuľou a restujeme, až pokiaľ nezačne sa paprika alebo cibuľa pripekať, pozor aby sa to nespálilo. Potom pridáme koreniny z mažiara, curry listy a cesnakovú pastu. Premiešame a pridáme ryžu. Všetko zalejeme vodou, tak aby bolo všetko ponorené. Prikryjeme a varíme pod pokrievkou na slabom plameni, pokiaľ ryža nezmäkne. Občas pozrieme a ak je potrebné dolejeme vodu. Po asi 30 – 40 minútach by mala byť ryža mäkká. Nakoniec pridáme natrhaný koriander, nasekané chilli a servírujeme.