Papriky očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu taktiež nakrájame na polmesiačiky. Do suchej panvice pridáme koreniny, a to rímsky kmín, sušený tymian, kurkumu, kari, koriandrové semienka. Necháme tieto koreniny zahriať 20 – 30 sekúnd. Potom ich presypeme do mažiara a rozdrvíme. Do panvice pridáme trochu oleja. Potom pridáme papriku s cibuľou a restujeme, až pokiaľ nezačne sa paprika alebo cibuľa pripekať, pozor aby sa to nespálilo. Potom pridáme koreniny z mažiara, curry listy a cesnakovú pastu. Premiešame a pridáme ryžu. Všetko zalejeme vodou, tak aby bolo všetko ponorené. Prikryjeme a varíme pod pokrievkou na slabom plameni, pokiaľ ryža nezmäkne. Občas pozrieme a ak je potrebné dolejeme vodu. Po asi 30 – 40 minútach by mala byť ryža mäkká. Nakoniec pridáme natrhaný koriander, nasekané chilli a servírujeme.