Z tekvice odkrojíme vrchnú časť, tzv. klobúčik tekvice. Vnútornú dužinu s jadierkami vydlabeme tak, aby nám ostala len samotná tekvica s vonkajšou šupou. Vnútornú časť tekvice osolíme a okoreníme. Cibuľu a cesnak nakrájame najemno. Do rozpáleného oleja na panvici pridáme cibuľu s cesnakom. Spolu ich restujeme dozlatista. Po orestovaní pridáme zomleté hovädzie, ktoré spoločne s cibuľou a cesnakom ďalej restujeme. K mäsu pridáme čajovú lyžičku kurkumy. Sladkú chuť tekvice, vyvážime ochutením mäsom. Preto k mäsu na panvici pridáme štipku štipľavého korenia – kajénske korenie, a taktiež šťavu z dvoch limetiek. Všetko dochutíme soľou, čiernym korením a necháme ešte chvíľu restovať na panvici, aby sa prepojili chute. Následne tekvice hokkaido naplníme mäsom a prikryjeme odrezanou vrchnou častou. Takto pripravené tekvice, môžeme ešte pokvapkať z vonkajšej strany pár kvapkami oleja a vložíme do vopred vyhriatej rúry na 200 °C. V rúre ich necháme 35 – 40 minút. Po uplynutí času ich vytiahneme a vrchný “klobúčik” z tekvice necháme stranou. Tekvicu posypeme nastrúhaním cheddarom a vložíme naspäť do rúry na 3 – 5 minút, aby sa syr roztopil a zapiekol.